Historija

Sa Vama od 2002…

Mi smo privatna škola koja je počela sa radom u Londonu, a sada se nalazi u srcu Sarajeva. Naš cilj je jednostavno učenje engleskog jezika do najvećih mogućih standarda. Od našeg otvaranja u februaru 2002. godine imali smo izvanredan odziv i radimo punim kapacitetom, podučavajući uglavnom profesionalne kadrove: bankare, pravnike, doktore, diplomate, inženjere, umjetnike itd.

Misija

Poznavati drugi jezik je kao posjedvoati još jednu dušu.

Naše višegodišnje iskustvo je pokazalo da je učenje u malim grupama efektivnije i da nosi sa sobom intimu koja omogućava lakše učenje i savladavanje straha od jezika. Kroz naše kurseve polaznici postaju samouvjereniji i otvoreniji za konverzaciju. Nudimo individualan pristup svakom polazniku uz maksimalnu pažnju.

Vizija

Učiti je lako, mi znamo kako.

Ideja koja je oduvijek bila vodilja jeste učiniti učenje lakšim. Djeca uče jezik kroz igru; usvajaju fraze i riječi da bi se igrali. Odrasli uče kroz opušten, zabavan razgovor. U opuštenoj atmosferi jezik nije sam sebi svrha, on je oruđe da bi se djeca igrala, ili da bi se razgovaralo, šalilo. U našem fokusu je upravo to: učenje u opuštenoj atmosferi, u malim grupama do šest polaznika.

Markscentar u brojevima

0 Studenata
0 Kurseva
0 Klijenata
0 Predavača
0 Osmijeha 😀

Upoznajte naš tim

Na početnim nivoima imamo profesore iz BiH, dok za srednje i visoke nivoe imamo predavače sa anglosaksonskog područja.
Lisa Stewart

Lisa Stewart

Teacher
Originally from the United States, Lisa has been teaching English at different levels here in Bosnia since 2001. As a previous member of BHETA ( Bosna i Hercegovina English Teachers` Association) she attended training and methodology conferences.
Bernadette Le Grange

Bernadette Le Grange

Teacher
Native English speaker from South Africa. A graduate with professional qualifications in Visual Communications and teaching English as a foreign language (TEFL/TESOL). She has been teaching in Bosnia since April.
Tayfun Kesgin

Tayfun Kesgin

Room owner
Tayfun Kesgin već 8 godina živi u Sarajevu. Svoju diplomu stekao je na Univerzitetu u Liverpulu. Od svog dolaska u Sarajevo radi kao Native English speaker- predavač u Marks Centru za engleski jezik.
Sanela Mihalić

Sanela Mihalić

English and Italian
Dugo godina radila kao prevodilac i menadžer za ugovore na projektima USAID-a u BiH, a sada uživa u radu sa učenicima. Pored predavanja engleskog jezika bavi se i prevođenjem dokumentarnih filmova i koordiniranjem poslova za inostrane TV kuće i novinske agencije.

Naši partneri